Timur Alp Büyüyor:))

Timur Alp Ağkuş

29 Eylül 2011 Perşembe

Önyargılarımızdan kurtulalım, daha cok hayata dokunalım!!

HIV!li yaşayanları ayırmayın!

Uzun yillar yanlis yönlendirmeler ve bilgilendirmelerle korkulan bir durum haline getirilen HIV/AIDS ile ilgili farkindaligi, Sorumlu Blog Hareketi, Pozitif Yasam Dernegi ile birlikte yaratiyor;

Türkçesi "İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü" olan HIV'in bulaşması sonucunda vücudun savunma gücü zayıflar ve birey bazı mikrop ve hastalıklara daha duyarlı hale gelir.

AIDS (Kazanılmış Bağışıklık Yetmezliği Sendromu) ise tedavi edilmediği durumda HIV’in neden olduğu hastalıklar bütünüdür. Sonuçta birden fazla hastalık veya kanserin ortaya çıkması ile AIDS tablosu oluşur.

1996'dan beri tedavisi mevcut olan bir rahatsizlik olmasina rağmen pek çok HIV pozitifliyi önyargılar, izole etme ve yalnızlaştırma öldürmektedir.

HIV/AIDS ASLA SOSYAL YASAM ile BULASMAZ!!!

Yani;
- Öpüşmek,
- Elele tutuşmak,
- Aynı bardak/kaptan yiyip içemek,
- Aynı banyo ve tuvaleti kullanmak,
- Kondom kullanarak sevişmek,
- Aynı kuaföre gitmek,
- Aynı objelere dokunmakla...BULASMAZ.

Kısaca HIV durumu aynı sosyal yaşam içinde birlikte yaşamaya ve paylaşmaya engel degildir.

Iste bu bilinçlendirme hareketine öncülük yapan bloglar, M.A.C sponsorlugunda "Bize İyi Kalbin Gerek" isimli bir fotograf calismasi icin bir araya geldi. Dilan Bozyel tarafindan cekilen sergi fotograflari, 1-10 Ekim tarihleri arasinda Taksim metro yuruyen merdivenler katinda gezilebilir.

Istanbul'da yasayan ve bu tarihlerde Istanbul'da olacak tum blog yazar ve okurlarini bu sergiye destek vermeye bekliyoruz.

Daha fazla bilgi icin;

Pozitif Yaşam Derneği: http://pozitifyasam.org/

Sosyal Medya Hesaplarımız:
twitter.com/sorumlublog
facebook.com/sorumlublog
www.sorumlublog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder