Timur Alp Büyüyor:))

Timur Alp Ağkuş

26 Şubat 2011 Cumartesi

Düşüş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nahid Sırrı Örik’in “Sultan Hamid Düşerken” adlı romanından Kemal Bekir’in yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği Düşüş adlı oyunu dün akşam sadabad sahnesinde seyrettik.

Düşüş, ülkemiz tarihinde önemli bir sürece damgasını vuran İttihat ve Terakki’nin, 1908 yılından sonra yaşama ve yönetime egemen oluşunun sonuçlarını anlatırken, insanın toplumsal değişimler karşısındaki duruşunu eleştirel bir gözle, çok yönlü biçimde ele alıyor. Oyunda, İstanbul halkı huzursuzdur. Padişah II. Abdülhamit’in baskıcı yönetimi sürerken, İttihat-Terakki Partisi’nin iktidarda olmasa da halkın üzerindeki etkinliği artmaktadır. Nitekim padişahın aldığı tedbirler bir işe yaramaz ve İttihat-Terakki Partisi II. Meşrutiyet’i ilan ettirir. II. Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte, saray ve yeni yönetim yanlıları arasında çatışmalar başlar.
Eğer tarih merakınız varsa Abdülhamit döneminden bir kesit anlatan, bir kadının ülkeyi nasıl yönetebileceğini anlatan ilginç bir oyun izleyeceksiniz.Ben fazla tarih merakı olan biri değilim eşim istedi diye gitmiştik ama pişman çıkmadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder