Timur Alp Büyüyor:))

Timur Alp Ağkuş

9 Kasım 2012 Cuma

Patlıcan Kayganası



Malzemeler

3 orta boy patlıcan
2 yumurta
1 su bardağı un
yarım su bardağı maden suyu
1 çorba kaşıgı limon suyu
tuz karabiber
yarım çorba kaşığı kuru nane
yarım paket kabartma tozu
sıvıyağ patlıcanları kızartmak için


Yapılışı

patlıcanları alaca soyup kalın yuvarlar dilimler halinde kesin.
dilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın
bir kaba yumurtaları,unu,maden suyunu,limon suyunu,tuzu karabıberi,naneyi, kabartma tozunu ekleyip karıstırın.
patlıcan dılımlerını hamur bulamacına batırıp kızgın yagda kızartalım.sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz:))
afiyet olsun
İyi akşamlar


1 yorum: