9 Kasım 2012 Cuma
Patlıcan Kayganası
Malzemeler
3 orta boy patlıcan
2 yumurta
1 su bardağı un
yarım su bardağı maden suyu
1 çorba kaşıgı limon suyu
tuz karabiber
yarım çorba kaşığı kuru nane
yarım paket kabartma tozu
sıvıyağ patlıcanları kızartmak için
Yapılışı
patlıcanları alaca soyup kalın yuvarlar dilimler halinde kesin.
dilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın
bir kaba yumurtaları,unu,maden suyunu,limon suyunu,tuzu karabıberi,naneyi, kabartma tozunu ekleyip karıstırın.
patlıcan dılımlerını hamur bulamacına batırıp kızgın yagda kızartalım.sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz:))
afiyet olsun
İyi akşamlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pstlıcanı her türlü severimmmm!!
YanıtlaSil